Wat is het belang van bewegen?

Je leest het tegenwoordig overal: “Om af te vallen moet je ook bewegen.” Waarom is bewegen zo belangrijk bij afvallen? Kun je ook afvallen zonder te bewegen? Waar moet je op letten als je wilt gaan bewegen?  Ik kan je antwoord geven op deze vragen.  Samen maken we dan een schema dat bij jou past.

Als je regelmatig sport

ben je automatisch meer gemotiveerd om gezonder te eten. Kort maar krachtig: "Sporten verhoogt je kwaliteit van leven!"

Voor wie?

Bewegen helpt bij afvallen en meer

Bewegen zorgt ervoor dat je meer energie verbruikt. Als je ook nog minder gaat eten, dan zorgt de combinatie ervoor dat je sneller gewicht verliest. Als je eenmaal je gewenste gewicht hebt bereikt, dan helpt bewegen je om dit gewicht vast te blijven houden en het "jojo-effect" voorkomen.

Er zijn nog meer voordelen van bewegen. Door regelmatig te bewegen verbetert je conditie, versterken je spieren en je botten, heb je een beter humeur en slaap je beter. Bovendien verkleint regelmatig bewegen de kans op gezondheidsproblemen als: hoge bloeddruk, diabetes type 2, te hoog cholesterolgehalte, dementie enz. In het dagelijks leven betekent dit meer kracht, meer uithoudingsvermogen, een betere reactiesnelheid en een beter geheugen.

Vind je het lastig

om de discipline te vinden om je aan een beweegschema te houden? Samen vinden we een manier die bij je past.

Inschrijven

Welke sport om af te vallen?

Of je nou kiest voor conditietraining, krachttraining, intervaltraining of een combinatie hiervan; als je wilt afvallen maakt het niet zo veel uit welke vorm van bewegen je kiest. Daarvoor hoef je niet eens heel actief te sporten. Als je de hele dag door actief blijft en niet te lang aaneengesloten stil zit, is dat al een stuk beter voor je gezondheid.

Zo kom je met elke dag wat oefeningen al een heel eind. En natuurlijk zal het vooral in het begin niet makkelijk zijn, maar oh, wat is het fijn als je zonder te hijgen een trap op kunt komen, of heerlijk een eind kunt wandelen in de natuur.

Wist je dat?

het helemaal niet vreemd is om hulp te vragen bij het vinden van geschikte lichaamsbeweging? Je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je bij het vinden van voor jou geschikte oefeningen en geef je tips om het vol te houden.

Contact

Plannen

Sporten kost tijd. Het is daarom belangrijk van te voren een goede planning te maken en tijd te reserveren voor de dagelijkse oefeningen. Heb je geen tijd om te bewegen, dan gaan we op de een of andere manier tijd maken. Het is te belangrijk om te laten liggen. Al zijn het maar wandelingetjes 's avonds na het eten. Ben je al sportief dan bouwen we daar op verder, heb je geen conditie dan beginnen we van af het begin. Hoe je jouw beweegschema gaat indelen is geheel aan jou, ik help je met het maken hiervan.