Ben je te dik?

“Ik ben te dik, nou en? Mensen nemen me maar zoals ik ben!” Maar zijn “die mensen” wel zo belangrijk? Is het niet belangrijker wat je van jezelf vindt? Hoe zie je jezelf en je gezondheid over 10 jaar? Is het echt waar dat het je niets kan schelen?

Wist je dat...

overgewicht veel gezondheidsrisico's met zich meebrengt? Ik bied je dagelijks persoonlijke begeleiding, online. Dat het helpt, weet ik, omdat ik uit ervaring praat. Kijk maar bij:

Even Voorstellen

Gezondheidsrisico's

Niet voor niets wordt er in de gezondheidszorg zo’n nadruk gelegd op een gezond gewicht. Steeds vaker wordt er uit wetenschappelijk onderzoek de link gelegd tussen voeding en gezondheid. Inmiddels is het bij iedereen wel bekend dat overgewicht kan leiden tot allerlei ziektes en ongemakken. Één daarvan is diabetes type 2. Vroeger heette dit ouderdoms-suikerziekte. Deze term dekt de lading al lang niet meer omdat steeds meer jonge kinderen deze vorm van diabetes krijgen.

Ook worden zware kinderen en volwassenen vaak gepest of gediscrimineerd. Door herhaaldelijk lijnen en weer aankomen, het bekende jojo-effect, worden veel mensen steeds zwaarder en laten ze de moed zakken. Niemand wil dit en toch gebeurt het steeds meer. Hoe komt dat toch en wat kun je eraan doen?

Wist je dat...

je met een blijvend gewichtsverlies van 10 procent al veel minder kans hebt om diabetes type 2 te krijgen.

Contact

De Oplossing

De oplossing is natuurlijk gezond eten en voldoende bewegen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk.Tijd is vaak de boosdoener. Tijd vinden voor jezelf, tijd om boodschappen te doen, tijd om een smakelijke maaltijd te bereiden, tijd om bewust te genieten. Tijd om regelmatig te sporten en daar een balans in te vinden. En toch is er met een goede planning een hoop te bereiken. Ik kan je helpen met deze planning. Samen maken we een gezond eet- en beweegpatroon dat zoveel mogelijk aansluit bij jouw dagelijks leven.

Door alle tegenstrijdige berichten over gezonde voeding en alle door de media gesteunde goeroes, is het bijna onmogelijk te ontcijferen wat wel en wat niet waar is. Met de cursus Doe Maar Gezond leer ik je wat je nodig hebt voor een gezond leven en waarom. Met deze kennis kun je je beter wapenen tegen gehaaide marketeers en er zelf voor zorgen dat je in de toekomst niet meer zult aankomen.

Dat je op deze site terecht bent gekomen, betekent dat het je wél kan schelen.