Even voorstellen
Majella van Veen-van Schaik, gewichtsconsulente.

Even voorstellen

Lijnen, diëten, afvallen en weer aankomen, steeds grotere spijkerbroeken, schommelen tussen “het kan me wél schelen” en “het kan me níet schelen”; het is me allemaal niet vreemd. Ik ben altijd al een verschrikkelijke lekkerbek geweest maar ik heb aan den lijve ondervonden dat daar een grens aan zit.

Dus ben ik ooit naar een afslankclub gegaan. Ik mocht nauwelijks vet, bijna geen aardappelen, weinig brood en moest bergen sla eten. Gebakjes of chocola heb ik in die periode niet gezien. Ik ben toen wel 10 kilo afgevallen, maar of dit nou zo prettig en gezond was…?

Zo streng lijnen is voor de meesten van ons niet vol te houden. Toch heb ik er wel een andere manier van eten door gekregen. Ik ben me meer bewust geworden van wat ik eet en dan met name de hoeveelheid calorieën die ik op een dag naar binnen werk.

Vanaf mijn 40ste ben ik begonnen met hardlopen en mountainbiken. Ik heb toen de teugels wat laten vieren en ben weer wat meer gaan eten. Ik voelde me er al gauw veel beter bij. Ik ben veel gaan lezen over voeding en weet nu dat er wel degelijk een verband tussen voeding en gezondheid bestaat.

Omdat ik zeer begaan ben met mensen die proberen af te vallen, heb ik besloten er mijn beroep van te maken. Door de opleiding tot gewichtsconsulente ben ik zelf ook weer anders gaan eten. Ik eet nu volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en ben nog eens 3 kilo afgevallen. Ik voel me fitter dan ooit. Het grappige is dat het totaal geen moeite kost. Ik eet naar mijn idee zelfs meer dan vroeger. Lekker gezond eten en elke dag voldoende bewegen is echt de enige gezonde afslankmethode, die vol te houden is!

http://www.gezondheidsraad.nl/nl/taak-werkwijze/werkterrein/gezonde-voeding/richtlijnen-goede-voeding-2015

Nog niet overtuigd?

Voor meer informatie kun je mij altijd bereiken op nummer 06 54 65 75 02. Je kunt ook gebruik maken van de contactpagina, of mailen naar majella@doemaargezond.info.

Contact

Werkervaring

Ik kom oorspronkelijk uit het basisonderwijs, waar ik voornamelijk voor groep 8 stond. Ook gaf ik Engelse les aan groep 1 t/m 8. Hier schreef ik mijn eigen lessen voor. De ervaring die ik zo heb opgedaan in het schrijven van lessen, maar ook in het begeleiden, motiveren en stimuleren kan ik nu goed gebruiken om jou te ondersteunen.

Het onderwijs werd me te zwaar, ik ben gestopt, met pijn in mijn hart en ben samen met mijn man, in de binnenvaart gaan varen. Mijn interesse in gezond eten en bewegen is hierdoor nog meer versterkt. Ik merk nu zelf hoe moeilijk het is om, door toedoen van het beroep dat je uitoefent, op gewicht te blijven. Weinig kunnen bewegen, omdat daar de ruimte en/of de tijd niet voor is. Bovendien lijkt bij een zittend beroep de verleiding om lekker te snoepen nog meer op de loer te liggen dan anders.

Naast het werk aan boord, blijft de drang om les te geven; om uit te kunnen leggen. Zodoende heb ik de opleiding tot gewichtsconsulente gevolgd. Ik heb een programma geschreven voor diegenen die niet alleen gewicht willen verliezen, maar ook meer willen weten over voedingsmiddelen. Het feit dat ik online moet werken, zie ik alleen maar als voordeel. Iedereen die wil afslanken of aankomen kan ik zo bereiken, ongeacht woon- of werkplaats. Laat me ook jou helpen gezonder en fitter door het leven te gaan.

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Dit houdt onder andere in dat je met een gediplomeerde gewichtsconsulente te maken hebt en dat je bij een aanvullende zorgverzekering vaak een deel van de kosten kunt terugkrijgen (dit komt niet ten laste van je eigen risico).